This image for Image Layouts addon

UD I NATUREN

Før du sætter dig ned ved bålet med en god bog eller spiller et spil med børnene, så kan du jo gå ud og få noget frisk luft. På den smukke strand, i de høje klitter og mellem træerne finder du hundredevis af planter, dyr og sjove ting at gøre.

Udinaturen.dk er Danmarks guide til naturoplevelser. Find ruter til vandring, cykling eller ridning; svømmeture, picnic eller campingpladser; legepladser og udsigtspunkter samt parkering og toiletfaciliteter.

Klik på nedenstående link og brug kortet til at navigere til Tversted. Vælg derefter dine søgekriterier.

 

www.udinaturen.dkThis image for Image Layouts addon

Naturpleje og indhegning

Hjørring Kommune har sammen med losejerne af det fredede område omkring Flodbækken igangsat et naturpleje projekt.

Projektet forudsætter indhegning. Den valgte plejemetode er af græsning med heste. Hestene forventes udsat omkring 1. juni 2022.


 

Læs mere om projektet

This image for Image Layouts addon

TVERSTED STRAND

Året rundt indbyder den hvide sandstrand dig til en tur med vidunderlig frisk luft, enten for at nyde en varm sommerdag med blide bølger eller en vildere vinterdag med store bølger, der former sandet. Hver sæson har sin charme.


Der er gode parkerings- og toiletfaciliteter. Ved bådhuset er der information om badevandskvalitet, naturen ved stranden, praktisk information i tilfælde af nødsituationer, oliespild og meget mere.

Vi bruger det hvide flagsystem, hvor antallet af stjerner angiver vandets kvalitet. Vandprøver udtages ugentligt, og værdierne kan ses på det store skilt på parkeringspladsen ved stranden. I Tversted har vi 2 stjerner, dvs. 'godt badevand' (3 stjerner er det maksimale).
Du har lov til at køre i bil på stranden. For at give plads til børnefamilier er der i et lejlighedsvist travlt område et indhegnet område, der holdes bilfrit.
Hunde er også velkomne om sommeren, så længe de holdes i snor og man samler op efter dem. Om vinteren må de løbe frit, hvis de kan styres uden snor.
Som en del af nul-affaldsordningen i Tversted er der oprettet store affaldscontainere ved hovedindgangen til stranden - alt affald skal kasseres her.

Læs om livreddere på vagt

This image for Image Layouts addon

TVERSTED SØERNE


I området findes der en naturlegeplads, søer, udsigtstårne, picnic- og grillområder, mange cykel- og vandreruter samt muligheden for at overnatte i shelters eller telt. Hunde er velkomne hvis de føres i snor. Der er også en indhegnet hundeskov, hvor hunde må løbe frit hvis de kan styres uden snor.

Her er Nordjyllands ældste plantage, der kan dateres tilbage til 1853, da sandflugt var så omfattende langs vestkysten, at det i finansloven blev besluttet at plante træer i klitterne. Søerne blev kunstigt skabt i årene 1948-52 ved dæmning af Hvarrebækken.

Adgang til plantage, søer, stier og stokmølle sker fra parkeringspladsen ved enden af Plantørvej.

Download PDF fra Naturstyrelsen

This image for Image Layouts addon

VANDRERUTER I OG OMKRING TVERSTED

Under udarbejdelse

Tversted ligger i et fantastisk naturomåde. Nedenfor kan du finde en række vandre ruter i dette område. Ruterne har en længde på 3-10 km. Ruterne er ikke afmærkede, men ret tydelige. Vi har lavet et elektronisk spor af ruterne, som gør det let at orientere sig, hvis man kender de dertil hørende systemer. Vi viser dig 4 forskellige muligheder.

Der er i øjeblikket indlagt 8 ruter:
A) 5 ruter fra parkeringspladsen ved Tversted Søerne.
B) 3 ruter fra Uggerby Strand
 
FIND RUTERNE HER
This image for Image Layouts addon

FISKETRAPPEN

Fisketrappen, der ligger ved Sdr. Bindslevvej 2 i Bindslev, er en af Nordeuropas bedste fisketrapper. Fisketrappen er opført af kampesten i 1976 og er idyllisk beliggende på Uggerby Å.

I laksens opgangstider kan man se den springe fra bassin til bassin. I ålens opgangstider ses der her flere tusinde ål på én gang.

 

P-pladsen er indrettet med borde og bænke, og til børnene findes der en naturlegeplads.

Her finder man også Bindslev Gl. Elværk (bygget i 1919), det sidste vanddrevne jævnstrømsværk i Danmark, muligvis i Europa.

Læs om Elværkets historie.

This image for Image Layouts addon

Tannisbugt Natur- & Vandplejerforening


Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening blev etableret i 2015 med det formål at forbedre naturtilstanden i og omkring Kjul Å og Tversted Å.

Med støtte fra bl.a. Den Danske Naturfond, lokale sponsorer og i samarbejde med myndigheder, eksperter og lodsejere har vi udført en række tiltag i form af bl.a. naturpleje med kreaturer, etablering af gydebanker i vandløbene, opsætning af fuglekasser m.m., som har forbedret naturtilstanden markant og målbart. Lokal, frivillig arbejdskraft sørger for udførelsen.

Vores ambition er at samle både ornitologer, jægere, lystfiskere og alle andre naturinteresserede om det fælles mål at skabe en god og tilgængelig natur.

Læs mere på hjemmesiden eller find os på Facebook