This image for Image Layouts addon

JAZZY DAYS

En elsket tradition i efterårsferien uge 42.
Her summer byen af jazzede toner, så kom og oplev jazzen helt tæt på og vær vidne til en skøn kombination af jazz og humor!

Billetter købes på Ticketmaster.dk, og køber du et JazzPazz, behøver du kun finde tegnebogen frem en enkelt gang, og det er jo sød musik i ørerne her i Vendsyssel.

​jazzydays.dk

This image for Image Layouts addon

ØSTERKLIT STOKMØLLE

Besøg Østerklit, den sidste fungerende stokmølle i Danmark. Sejl er monteret på de fire vinger for at fange vinden. Møllevingerne bæres af et kraftigt stykke tømmer, der kaldes en stok.

​I stalden findes der informationsplakater om Østerklits historie. Hver onsdag eftermiddag i højsæsonen kører møllen, hvis vinden er stærk nok, og møllegildemedlemmer er til stede for at tale om møllen og livet som kystbonde.

Åben 24 timer i døgnet.
Adgang er gratis.
Vand- og toiletfaciliteter findes i bygningen.
This image for Image Layouts addon

GUIDEDE BUNKERTURE

Militærhistoriker Flemming Hammer (formand for Bunkergruppen Hirtshals) guider en spændende bunkertur rundt om det store kanonbatteri "Stützpunkt Tversted". Vi kommer gennem stort set hele fæstningsområdet, hvor der ses kanonstillinger og mandskabsbunkere, samt tager en tur ned i ildlederbunkeren. Vi kommer forbi mange større og mindre bunkere, løbegrave og tyske efterladenskaber fra krigen og besøger det store infanteriområde, hvor de tyske hærsoldater var placeret. Der er mulighed for at se eksempler på forsvaret af batteriet mod landsiden.
Og så kigger vi på bunkere, der nu anvendes på nye måder.

Der er tradition for at lave en anderledes tur hvert år, så der altid besøges nye bunkere, og der fortælles nye spændende historier - læs mere.

Ture for 2021:

​Datoer følger senere.

Ingen reservation nødvendig.
Pris: Kr 20; børn gratis.

​Vi mødes ved bænken overfor polarkiosken i Tannishus.
Husk fornuftigt fodtøj og muligvis en lommelygte.
Turen tager cirka 2 timer.

Kontakt:
Flemming Hammer
bunkergruppenhirtshals@gmail.com
This image for Image Layouts addon

TVERSTED KIRKE

Leveret fra Tversted-Pastorat:
Der er kun få spor af den originale arkitektur og ingen af de oprindelige vinduer er bevaret.  Den øverste del af vestgavlen afsluttes med en kam, der er i en art barokstil opbygget af små mursten. Her findes i jernbogstaver navnetrækket AMEB og årstallet 1787. Bogstaverne kan hentyde til medlemmer af familien Brøndlund, der i slutningen af 1600-tallet var ejere af herregården Nørre Elkjær, Tversted. Tallet 1787 er formentlig ikke årstallet for hovedskibets forlængelse. Dette er - efter fra gamle kilder - sket allerede i 1600 - tallets begyndelse.
Sogneprest Johan Hermann Rump, Skagensvej 59, Tversted
Tlf. 98 93 10 41
E-mail: johr@km.dk

tversted-pastorat.dk