JAZZY DAYS

En elsket tradition i efterårsferien uge 42.
Her summer byen af jazzede toner, så kom og oplev jazzen helt tæt på og vær vidne til en skøn kombination af jazz og humor!

Billetter købes på Ticketmaster.dk, og køber du et JazzPazz, behøver du kun finde tegnebogen frem en enkelt gang, og det er jo sød musik i ørerne her i Vendsyssel.

TANNISBUGTSCENEN

Hvert år tilrettelægger Restaurant Tannishus et musikprogram til Tannisbugtscenen. 
Der har i tidens løb stået mange forskellige musikere på vores scene, men også mange er gengangere. Faktisk har vi haft musik siden badehotellet åbnede i 1896. Der er selvfølgelig et stykke mellem Slagter Eptrup på violin og Nephews ”hjertestarter” tour, men fælles for begge er at de har stået på Tannisbugtscenen.
Find information om programmet på Restaurant Tannishus hjemmeside eller Tversteds fælleskalender.

Tversted Fælleskalender-Musik og Sang

KLITGÅRDEN

Klitgården, er kultur-og forsamlingshus i Tversted.

Klitgården ligger midt i Tversted med direkte adgang til et dejligt grønt område. Der er kun 10 minutters gang til stranden.
Klitgården blev bygget 1976-1977 som sognegård for Tversted, og drives af Foreningen Klitgården Tversted.
Der mange forskellige aktiviteter på Klitgården, som du kan finde på hjemmesiden. Der udlejes lokaler herunder selskabslokaler, ligesom der er et kontor hotel med 4 arbejdspladser, som du kan leje for en dag eller mere. 

Leje af kontorarbejdsplads
Leje af lokaler

TVERSTED BJÆRGELAUG

For flere hundrede år siden blev der i Vendsyssel drevet skudehandel med Norge, men langs med vestkysten i Vendsyssel var der ingen havne, og de store skuder kunne ikke gå helt op på land. Derfor byggede man fladbådene som fragtede varerne det sidste stykke. Bådene blev også brugt i forbindelse med bjærgninger ved strandinger. 

Tversted Bjærgelaug blev stiftet i 1887 og er i dag en meget aktiv forening, som ikke bare vedligeholder båden, men også vedligeholder traditionen med at ro den ud til ankerpladsen for de store skuder. En sådan tur kan du komme med på, når medlemmerne af Tversted Bjærgelaug mødes hver søndag kl. 10.00 i perioden 21. maj til 18. september og hver onsdag kl. 19.00 i ugerne 27-31. Det forudsætter dog, at vejret tillader det.

I løbet af året afholder Tversted Bærgelaug en lang række arrangementer omkring bådehuset. Det kan være fejringen af årets mærkedage, men det kan også være kulturelle arrangementer.

Tversteds Fælleskalender-Tversted Bjærgelaug
Historien bag
Bjærgelaugets Facebookside

TVERSTED FOTOGRUPPE

Tversted fotogruppe er for personer med interesse for at fotografere. Der er ikke noget krav til fotoudstyr eller erfaring indenfor foto.

Formålet med gruppen er, at dele erfaringer og ideer indenfor foto via forskellige aktiviteter, så som fototure i nærområdet og måske også heldagsudflugter til spændende områder.
I vinterhalvåret mødes vi hver anden onsdag i ulige uger på Klitgården. Her tager vi forskellige emner indenfor foto op og der er også mulighed for undervisning i dit eget kamera.
 

Morgensang på Tversted Skole

Alle fredage kl. 9.00 i lige uger, er der fælles morgensang på Tversted Skole.

Det er et åbent arrangement, hvor alle er velkommen. Der synges et mindre antal sange ofte inspireret af årstiden.

Efterfølgende kan der være hyggeligt samvær.

Tversteds Fælleskalender-Musik og Sang

ØSTERKLIT STOKMØLLE

Besøg Østerklit, den sidste fungerende stokmølle i Danmark. Sejl er monteret på de fire vinger for at fange vinden. Møllevingerne bæres af et kraftigt stykke tømmer, der kaldes en stok.
​I stalden findes der informationsplakater om Østerklits historie. Hver onsdag eftermiddag i højsæsonen kører møllen, hvis vinden er stærk nok, og møllegildemedlemmer er til stede for at tale om møllen og livet som kystbonde.

Åben 24 timer i døgnet.
Adgang er gratis.
Vand- og toiletfaciliteter findes i bygningen.

Tversted-Uggerby-Sørig Lokalarkiv

Lokalarkivet indsamler, registrerer og opbevarer lokalhistorisk materiale, som sognets beboere måtte være interesseret i at få bevaret for eftertiden.

Lokalarkivet vil fremme og styrke den almene interesse for egnens historie og medvirke til bevarelse af effekter af historisk værdi for Tversted-Uggerby og Sørig sogne.
 

Åbningstider:

Mandage kl. 15:00 – 17:00  og efter aftale og den første lørdag i hver måned kl. 14 – 16

GUIDEDE BUNKERTURE

Militærhistoriker Flemming Hammer (formand for Bunkergruppen Hirtshals) guider en spændende bunkertur rundt om det store kanonbatteri “Stützpunkt Tversted”. Vi kommer gennem stort set hele fæstningsområdet, hvor der ses kanonstillinger og mandskabsbunkere, samt tager en tur ned i ildlederbunkeren. Vi kommer forbi mange større og mindre bunkere, løbegrave og tyske efterladenskaber fra krigen og besøger det store infanteriområde, hvor de tyske hærsoldater var placeret. Der er mulighed for at se eksempler på forsvaret af batteriet mod landsiden.

Og så kigger vi på bunkere, der nu anvendes på nye måder.

Der er tradition for at lave en anderledes tur hvert år, så der altid besøges nye bunkere, og der fortælles nye spændende historier – læs mere.

Ture gennemføres i uge 28-33 tirsdag aften og uge 42 samt påskelørdag kl.12.00. Se programmet i Tversetds fælleskalender-Bunkergruppen.
Ingen reservation nødvendig.
Pris: Kr 50; børn gratis.

​Vi mødes ved bænken overfor polarkiosken ved Tannishus.
Husk fornuftigt fodtøj og muligvis en lommelygte.
Turen tager cirka 2 timer.

Kontakt:
Flemming Hammer

Tversted Aftenhøjskole

Tversted Aftenhøjskole er Danmarks ældste · Stiftet 1949.

Hvert år i vintersæsonen holdes en foredragsrække med spændende mennesker, der har noget på hjerte – noget særligt, som vil røre og berige dig – og hvor du kan stille spørgsmål til dagens emne.
Et samarbejde med Tversted og Uggerby Menighedsråd stå bag højskolen.

Det årlige kursusprogram kan bl.a. findes i Tversted Fælleskalender-Foredrag og Kurser  

TVERSTED KIRKE

Der er kun få spor af den originale arkitektur og ingen af de oprindelige vinduer er bevaret.  Den øverste del af vestgavlen afsluttes med en kam, der er i en art barokstil opbygget af små mursten. Her findes i jernbogstaver navnetrækket AMEB og årstallet 1787. Bogstaverne kan hentyde til medlemmer af familien Brøndlund, der i slutningen af 1600-tallet var ejere af herregården Nørre Elkjær, Tversted. Tallet 1787 er formentlig ikke årstallet for hovedskibets forlængelse. Dette er – efter fra gamle kilder – sket allerede i 1600 – tallets begyndelse.
Sognepræst Johan Hermann Rump, Skagensvej 59, Tversted
Tlf. 98 93 10 41
E-mail