TRYKFONDEN KYSTLIVREDNING

Image

Den 28. juni hejser de specielt uddannede kystreddere fra TrygFonden Kystlivredning flaget i livreddertårnet i Tversted Strand såvel som på 35 andre strande og havne i hele landet. Tårnene er åbne hver dag fra 10:00 til 18:00 indtil 21. august, og livreddere er klar til at give gode råd om at passe på dig selv og hinanden i vandet.

Når sommervejret og ikke mindst skolens sommerferie begynder, betyder det mange ture til de danske strande, som er godt besøgt i højsæsonen. Derfor er livreddere klar til at byde de lokale og turister velkommen og hjælpe med alt fra seriøse redningsoperationer til information om strømme, revhuller og andre forhold, der er velkendte, før de går i vandet.

Image

Livreddere giver ekstra sikkerhed

I et land som Danmark, hvor vi er omgivet af vand og lange strækninger af kysten, er det vigtigt at lære at svømme og holde sig trygt omkring og i vandet. Men selv den bedste svømmer kan komme i problemer, og livreddere har en ekstra sikkerhed på strande, der kan komme godt med i nødstilfælde. Men forebyggende arbejde er også en vigtig del af livredningsarbejdet. Derfor bruger de meget tid på at snakke med de badende om forhold som havvind og revhuller, som du skal være særlig opmærksom på, før du går i vandet, siger René Höjer, programleder hos TrygFonden.

 Alene i 2018 udførte TrygFonden Kystlivreddings livreddere 88.355 bestræbelser, hvoraf 52 beskrives som handlinger, hvor personer var i livsfare.

Svøm mellem flagene
På strandene markeres den primære zone, hvor livreddere er særlig opmærksom, med rødgule flag ved strandkanten. Vi opfordrer altid badende til at svømme mellem flagene, hvor livreddere har deres primære fokus. Så er chancen for at få hurtig hjælp størst, hvis du får problemer. Livreddere kaldes ofte af badende, der er i nød uden for den primære zone, hvor de risikerer ikke at blive opdaget hurtigt, siger Michael Iwersen, uddannelseschef hos TrygFonden Kystlivredredning.

TrygFondens 5 tip til vandsikkerhed

Sammen med Det Danske Svømmeforbund har TrygFonden udviklet fem enkle badetip, der indeholder de vigtigste ting, man skal huske på, når man er på stranden.

1. Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Hvis du vælger at gå i vandet, skal du finde et sted, hvor vandforholdene er rolige.

2. Vær aldrig alene i vandet
Når du er flere mennesker, kan du holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige spil i vandet og råb aldrig efter hjælp til sjov.

3. Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og sund fornuft, før du bader. Kontroller dybden og strømmen af ​​vandet, og observer vindens retning. I havvindene kører badelegetøj, gummibåde og luftmadrasser hurtigt ud på havet. Der er også en øget risiko for stikkende vandmænd. I tilfælde af vind på land er der en øget risiko for revhuller med høj udstrømning.

4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, som ikke kan ses med det blotte øje. Spørg lokalbefolkningen eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Er der en hurtig færge, der kan forårsage store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl, så den hurtigt kommer dybt? Er der nogen forhold, der påvirker vandstrømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undervandsrev eller farlige dyr. Læs også altid strandinformationsskiltene.

5. Lad ikke børnene ud af syne
Hold dig tæt på børn, så du kan se og høre hinanden, og du kan gribe ind om nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmepøl, får let problemer i lyset af havstrømme og bølger. Hold øje med børn, og sørg for ikke at blive distraheret.


TrygFondens bestræbelser på at reducere antallet af drukningsulykker i Danmark
TrygFondens samlede indsats kaldes ' Respekt for vand' og har til formål at reducere antallet af mennesker, der drukner i Danmark, samt øge sikkerheden, hvor mennesker og vand mødes. Dette gøres gennem forebyggelse, uddannelse og information for at lære danskerne at bevæge sig ind, ved og på vandet samt livreddende tjenester i forbindelse med sommerferien.

TrygFonden Kystlivredredning er landets førende kystredningstjeneste med sine egne badeværelsetårne ​​på 36 strande og havne i hele Danmark samt omkring 200 specielt uddannede kystreddere. Kystredningstjenesten er et samarbejde med Dansk Svømningsunion og har eksisteret siden 1998.

Ud over kystredningstjenesten rejser livredderpatruljen rundt i landet i sommersæsonen for at lære børn og voksne badning og vandsikkerhed.
TrygFonden Kystlivredredning vises også i mange andre sammenhænge, ​​for eksempel som en del af programmet 'Livreddere ' på DR Ultra.


TrygFondens øvrige indsats på dette område inkluderer:

  • Opbygning af viden inden for vandsikkerhed, herunder offentliggørelse af nationale drukningsstatistikker;
  • Opsætning af offentligt redningsudstyr gennem sponsorordninger;
  • Informationstjeneste, der forhindrer drukningsulykker ved hjælp af offentlig information og målrettede handlinger for bestemte grupper;
  • Formidling af viden om grundlæggende svømmeundervisning;
  • Udvikling af en national livredderkultur, herunder i samarbejde med det danske svømmehold og landets svømmeklubber. Målet er, at flere mennesker lærer at svømme, og at flere får mulighed for at styrke deres vandkvalifikationer, så de kan redde sig selv og andre.

Læs mere om TrygFonden Kystlivredning på www.trygfonden.dk eller www.respektforvand.dk .

Mere information

Michael Iwersen, uddannelseschef hos TrygFonden Kystlivredning
Mobil: 30 35 81 88
E-mail: miw@svoem.dk

René Höjer, programleder ansvarlig for bad og vandsikkerhed hos TrygFonden
Mobil: 20 70 38 92
E-mail: rh@trygfonden.dk

Karen Bøgedal, pressemanager hos TrygFonden
Mobil: 30 56 34 32
E-mail: kb@trygfonden.dk

Om TrygFonden
TrygFonden håndterer TryghedsGruppens non-profit arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og sikkerhed gennem langsigtede investeringer og non-profit distributioner. Læs mere om TrygFondens aktiviteter på www.trygfonden.dk