Tversted Borgerforening December 2016

Nyhedsbrev fra Tversted Borgerforening

Tversted Borgerforening ønsker at udvise åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tversted.dk om hvad der sker i bestyrelsen, hvilke opgaver der arbejdes med og hvilke arrangementer TB er involveret i - og ikke mindst hvad der sker i Tversted og omegn..
--
December 2016
--

Ny Hjemmeside www.tversted.dk
 
NU er vores nye hjemmeside gået i luften, klik ind og kig hvordan den ser ud. Der er mange muligheder for tiltag på siden, og vi har selvfølgelig beholdt vores i forvejen kendte domænenavn www.tversted.dk. Den adresse er der allerede mange turister der kender, og det har stor prioritet for bestyrelsen at turisterne selv kan gå ind og søge mange af deres oplysninger på siden. I øjeblikket er vi ved at få teksterne oversat til tysk og senere sikkert også til engelsk.
Det er vigtigt for borgerforeningen, at hjemmesiden kan komme med nyheder og oplysninger til dem der kender Tversted, men også til dem der påtænker at holde deres næste ferie eller måske endda bosætte sig i Tversted. Det har også stor betydning for byen at få erhvervet og vores forskellige foreninger synliggjort på hjemmesiden, derfor er den også gjort klar med annonceplads og meget andet. Bl.a. kalenderen er i fuld gang, og jeg kan kun opfordre alle til at bruge den, så vi forhåbentligt i fremtiden kan undgå (hvis muligt) at flere arrangementer bliver lagt på samme dag.

God fornøjelse med siden, håber I ta’r godt imod den, og vi modtager gerne kommentarer, gode ideer og spørgsmål.

For øvrigt vil alle jer der er på Facebook, også kunne følge med under Tversted borger.
 
--

Erhvervet i Tversted
Den nye erhvervsgruppe arbejder videre på de ideer og forslag, der allerede nu er kommet på bordet. Der er aftalt næste møde og borgerforeningen tror helt bestemt på at der i fremtiden vil komme mange gode tiltag, til gavn for alle i Tversted og omegn, både for erhvervet og private.
 
--

Mountainbike bane i Tversted
 
Det er vel efterhånden et helt år siden vi startede vores snakke med Skov- og Naturstyrelsen om muligheden for at etablere en mountainbike bane i Tversted. Nu ser det endelig ud til at vi har fået noget ud af anstrengelserne og møderne.
Den 12. oktober modtog jeg en mail fra Skov- og Naturstyrelsen, hvor de bekræfter at de er villige til at gå ind i et samarbejde omkring projektet. Nu arbejder vi videre på næste skridt, og der vil så hurtigt som muligt blive indkaldt til et møde, hvor planer om placering mm. vil blive fremlagt, men nu venter vi så igen.
 
--

Flere hjertestartere i Tversted

Borgerforeningen arbejder på at få en ekstra hjertestarter til Tversted, og aftalen er nu på plads. Hjertestarteren skal være på Tannishus, som sponsorerer en del af den. Borgerforeningen betaler de resterende udgifter, og der vil blive forsøgt at få kurser aftalt efterfølgende. TB mener at Tannishus er den helt rigtige placering, så har vi nemlig en hjertestarter i begge ender af Tversted hele året rundt.
Livredderne på stranden har jo også en med i turistperioden, så er vi virkelig godt dækket ind.
Tidspunktet for opsætningen er lidt op til vores leverandør, men den kommer hurtigst muligt.
 
--

Voksenklub i Tversted

Tre halvgamle mænd har taget initiativ til at lave en voksenklub i Tversted nogle tirsdage i vintermånederne. Vi havde opstart i den 8. november, hvor der kom ca. 10 m/k. Det var fint til denne første aften og vi skal bare havde dette tiltag annonceret lidt, så skal der nok komme. Vores ide med denne voksenklub er at man kan komme og hygge sig og spille kort, ludo, skak, billard, bordtennis og meget andet, eller bare sidde og hyggesnakke mens man drikker kaffe mm. Der er allerede kommet et nybegynder kursus i Bridge op at stå igennem disse aftener, så det er jo dejligt.
Næste gang er tirsdag den 17. januar kl. 19:00 til 21:30. Det koster 20 kroner i entre, som går til varme, og evt. overskud går til Klitgården.
Vi bruger klublokalerne på Klitgården, og husk ALT er helt uforpligtende, man kommer når man har lyst og går når det passer en.
Vi glæder os til at se jer den 17. januar kl.19:00.

Mvh.
Bjarne Høyrup, Bjarne Knudsen og Finn Jørgensen
 
--
Pengeautomat               

Borgerforeningen har aldrig helt opgivet at få en penge-/veksle automat til Tversted igen, og NU er kontrakten skrevet under. Det bliver en kontrakt mellem penge firmaet Euronet og Spar købmanden, og automaten vil blive placeret ude foran Spar. Denne placering var et krav for at overhovedet at for en automat opstillet, da man mente at den var mest synlig for den kørende trafik mm. Det vil blive en automat som vil være tilgængelig fra ca. Påske til og med efterårsferien, og realistisk set er det vel også i den periode der er mest brug for den i Tversted.
 
--

Borgermøde på Klitgården

Hjørring kommune indkalder til borgermøde på Klitgården onsdag den 18. januar kl. 19:00. Dette sker i samarbejde med Borgerforeningen og Venstre i Uggerby/Tversted. Denne aften vil bl.a. omhandle forslag til kommuneplanen for Hjørring, herunder bopælspligten samt opdatering fra kommunen vedr. klyngebyerne mm. Derfor vil der også på denne aften være deltagere tilstede fra Uggerby, Bindslev og Tuen.
Alle er velkommen og der er ingen tilmelding.
 
--

Jul på Klitgården       

Så blev julen slået i gang med julearrangement på Klitgården, det var en dejlig dag med mange besøgende. Det hele startede med en hyggelig lille jule-/børnegudstjeneste i Tversted kirke hvorefter turen gik med bjærgelaugets båd og flere hestevogne til Mariebo. Her blev der sunget sange for alle beboerne inden turen gik videre til Klitgården, hvor alle blev mødt med fakler og bål, samt Bjærgelauget havde tændt grillen og solgte lidt pølser mm. Indenfor var der pyntet op med juletræer og julekaner, halmballer og meget mere, der var underholdning for børnene og mange forskellige boder man kunne gå rundt og kigge på og måske gøre en god handel.Der var en rigtig hyggelig atmosfære og tusind tak til alle jer der kom forbi, både i kirken og på Klitgården, I var virkelig med til at gøre denne dag hyggelig for alle. Også en tak til de samarbejdende foreninger og alle andre der hjalp til med alt muligt denne dag.
 
--

Nyhedsbrevet

Som tidligere skrevet, vil dette nyhedsbrev i sin nuværende form blive udfaset/om rokeret på, når vores nye hjemmeside kører optimalt, dvs. at ALLE fremover kan læse nyhedsbrevet på vores hjemmeside www.tversted.dk .Ønsker man stadig i fremtiden nyhedsbrevet tilsendt på mail, vil det på sigt kræve at man er medlem af Tversted borgerforening. Som alle sikkert véd, er det blevet frygteligt dyrt at sende breve ud med Post Danmark, hvorfor vi i øjeblikket arbejder på at få mail adresser ind på alle vores medlemmer, og ad den vej sende opkrævninger ud til jer på kontingentet. Dette er et KÆMPE arbejde og derfor vil jeg også herfra opfordre alle medlemmer til at gå ind på hjemmesiden og oplyse jeres mail adresse. Det vil hjælpe os utroligt meget.

Er man ikke medlem, kan man gå ind på hjemmesiden her og tilmelde sig, det er vældig enkelt, hurtigt og billigt.
 
--

Aktivitetshuset ved stranden

Dette projekt kører planmæssigt, men dog stadig i opstartsfasen. Der er afholdt flere møder, bl.a. med kommunen, som er MEGET begejstret for vores projekt og meget samarbejdsvillige, og de er en vigtig partner i denne del af planlægningen, men ting tager tid, og der er en del forskellige udvalg, en sådan sag først skal igennem, og de rigtige mennesker skal kontaktes. Vi er stadig meget positive, og på nuværende tidspunkt venter vi med spænding på kommunens udspil, som godt nok ser ud at trække noget ud.
.
--

Bestyrelsen

Formand                   Finn Jørgensen (horne@auto9850.dk, 29652434)
Næstformand           Birthe Østergaard
Sekretær                   Allan Iversen
Kasserer                   Allan Iversen
Best. medlem           Birthe Andersen
Best. medlem           Bjarne Høyrup
Best. medlem           Aage Vinther
Best. medlem           Rune Emmersen
Suppleant                 Poul Vilstrup
Suppleant                 Elin Madsen
 
--

Flere medlemmer til Borgerforeningen

Borgerforeninger vil selvfølgelig gerne have nye medlemmer, SÅÅ, er man ikke medlem, og ønsker man at støtte Borgerforeningen, Pris KUN 100 kr. ÅRLIGT pr. person.
Gå ind på www.tversted.dk og tilmeld jer.
 
--

God jul og godt nytår

Borgerforeningen vil hermed gerne ønske alle beboere i Tversted og omegn en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Der er sket mange ting i byen i 2016, og 2017 ser også ud til at blive et år med nye og spændene opgaver og brug af MANGE arbejdstimer. Jeg vil her også benytte lejligheden til at sige MANGE tak til ALLE dem der har støttet op om de arrangementer og meget andet der er lavet for og i Tversted i år. Vi kæmper videre i 2017! Det var alt for denne gang.

Pbv. Finn Jørgensen

Gode ideer og positive meninger modtages gerne på horne@auto9850.dk eller tlf.: 29 65 24 34
 
--