Description

Tversted, Galleri Tornby

Alle interesserede inviteres til FERNISERING lørdag den 13. oktober kl. 13.00 med flot billedkunst af 3 dygtige kunstnere.

Vi præsenter malerier med bl.a. lækre, lyse bymotiver fra Aalborg af Natalia Quattromani, herboende russer – Tuschtegninger med bl.a. færøsk tema af Krisztián Kovács fra Ungarn – Flotte malerier med bl.a. tema om Charlie Chaplin af Julia Gurskaja, herboende ukrainer. Natalia og Krisztián deltager i ferniseringen.

På ferniseringsdagen åbnes dørene allerede kl. 11.00, og kl. 13.00 præsenterer vi fed, rytmisk JAZZ LIVE med supertalentet Casper Hejlesen, der fyrer den af på hans jazzguitar. Det er samtidig startskuddet til en fantastisk jazz-uge i Tversted, hvor festivalen Tversted JazzyDays præsenterer et virkelig flot program af jazz musik på internationalt niveau.

ALLE INTERESSEREDE ER VELKOMNE til såvel fernisering som koncert på Galleri Tornby!

Galleriet holder ekstraordinært åbent i efterårsferien, hvor udstillingen kan ses alle dage i perioden 13/10 - 21/10, ma – fr kl. 13–16 og lø – sø kl. 11–16 samt efterfølgende søndage kl. 11–16 frem til og med den 18. november.

Mere info på //Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Krisztián Kovács

Manden bag hånden…

Jeg blev født i Zalaegerszeg i Ungarn i 1977, hvor de rullende bjerges land og det fredsommelige liv tillod en masse kunstnerisk talent at blomstre.

Siden jeg var lille, har jeg elsket at udfolde mig kunstnerisk og kreativt – noget som jeg helt sikkert har arvet fra min mor.

Jeg begyndte på de tekniske studier i 1991, hvor mine tegninger stadig var en slags tekniske tegninger. I de sene 90'ere fortsatte jeg mine studier på et teknikum. I den periode lavede jeg små tegninger i de kedelige timer eller i min fritid. De findes nok hist og her i mange små bøger og skolehæfter.

I 1998 fik jeg muligheden for et halvt års scholarship i Danmark, på Ingeniørhøjskolen i Horsens – hvor jeg også efterlod en del af mit hjerte.

Jeg blev færdiguddannet som maskiningeniør i 1999.

Siden jeg aftjente min værnepligt, har jeg arbejdet som ingeniør i en større international virksomhed, FLEX. Mange har allerede bemærket, at den ingeniøragtige præcision ses igen i mine tegninger.

Mine kreative udfoldelser begyndte for alvor i slutningen af 2012. Siden da er idéerne bare kommet til mig og tegningerne blevet til, én efter én. Ud over tegninger med pen, elsker jeg også design af plakater eller andre unikke idéer.

Siden begyndelsen af min "kunstneriske karriere" i 2012 har jeg lavet hundredvis af tegninger.

På baggrund af den positive feedback fra andre, er min erfaring, at alle finder noget godt, inspirerende, tiltrækkende eller bare finder deres helt egne tanker eller tolkning ved at studere mine tegninger.

Jeg håber, at I vil glædes over mine værker og nyde at udforske denne enestående verden!

 

Natalia Quattromani

Jeg er billedkunstner, designer, illustrator og dekoratør. 

Jeg har undervist i billedkunst i 10 år og boet i Danmark i 15 år.   

Mit forhold til kunst

Min lyst til at være kunstner kom ikke fra barndommen, men er blevet udviklet i gennem livet og er nu blevet til mit levebrød. Det har været en lang vej, hvor mange oplevelser har ændret mig og mit forhold til livet. Jeg har set mange dele og steder af verden og derigennem blevet introduceret til flere forskellige kulturer og mennesker. Det er blevet fundamentet i min kreative proces. Mine oplevelser og viden gennem livets vej, ønsker jeg at dele med andre mennesker igennem mine billeder. Et hvert nyt maleri er et eksperiment, én opdagelse og et skridt på vejen i processen i at finde mit indre jeg.

Det glidende penselstrøg på lærredet virker som meditation, og giver mig følelsen af det fuldendte. Denne følelse af det fuldendte overfører jeg til mine malerier.

Mit liv

Jeg blev født i Rusland i 1970. Jeg havde flere interesser som ung, men primært indenfor ballet og koreografi. Jeg udfoldede mig kunstnerisk indenfor ballet, og denne lidenskab fik jeg senere i livet overført til male-kunsten, som yderligere har hjulpet mig med min personlige udvikling.

Den maleriske vej begyndte med de smukke omgivelser, som jeg oplevet igennem rejser og ved at bo på Cypern. Dette gav mig inspiration til at fange øjeblikket og få det op på lærredet. Jeg følte dog ikke, at mine tekniske færdigheder i faget var på niveau med de forventninger og krav, jeg havde til mig selv. Dette gjorde, at jeg begyndte på en kunstskole på Cypern med ideen om at forbedre mine kunsttekniske færdigheder, og samtidig blev det en fritidsfornøjelse, som fangede mig så inderligt, at det nærmest blev et kald. Det der startede som et kursus på Cypern blev til et langt studie på et russisk kunstakademi med pædagogisk fokus i faget billedkunst. Programmet fra akademiet indeholdte bl.a. realistisk tegning, maling og skulptur. Jeg havde nu erhvervet mig de tekniske færdigheder, og dermed parat til at præsentere mine indre idéer og følelser i Danmark.

 

Det abstrakte

Især det abstrakte i mine kunstværker har jeg arbejdet hårdt med at blive dygtig til. Løsrivelsen har taget tid, og frustrationerne har været mange. For at kunne male abstrakt, må man forstå, hvad abstrakt kunst er. Det grundlæggende i forståelsen er; hvorfor maler kunstneren, som han gør – er pointen, og ikke hvordan kunstneren teknisk håndterer kunstarten. I min søgning efter at forstå pointen i abstrakt kunst har jeg hentet inspiration i den berømte hollandske kunstner Piet Mondrian, som i sin udvikling har bevæget sig fra naturalistiske landskabsmalerier til abstrakt fortolkning af naturen. Ligeledes henter jeg inspiration fra litteraturen i arbejdet med portrætmalerierne, hvor mine portrætter er bl.a. inspireret af den berømte russiske kunstmaler Kazimir Malevich, der i sin udvikling malede fra det naturalistiske portræt til abstrakt fortolkning – og mine Aalborg-malerier er inspireret af den russiske kunstmaler Vasiliy Kandinsky, som malede festlige landsbystemninger på en abstrakt måde.

Aalborg-malerierne

Et andet tema i kunstværkerne er bymotiverne fra Aalborg med hverdagens gyldne øjeblikke, hvor jeg især arbejder med at indfange stemningen i bybilledet. I Aalborg-malerierne arbejder jeg med lyse og rene farver, således at betragteren af billedet oplever en følelse af glæde og lethed samt en optimisme - og at solen altid skinner på mine malerier.

Mødet med dansk kunst har virkelig overrasket mig, idet jeg her har oplevet stor kreativitet og fantasi samt nytænkning. I Rusland er malerkunsten overvejende realistisk illustreret, og der er ikke så meget abstrakt fortolket kunstværk. Med min russiske baggrund samt inspirationen fra dansk kunst oplever jeg en mangfoldighed, som giver mig en stor viden, som ses fortolkningen i mine kunstværker.

Julia Gurskaja

Ukrainsk billedkunstner bosiddende i Odense.

Jeg blev født i 1978 i den fjerne østlige del af Rusland nær den kinesiske grænse. Mine forældre kommer fra Ukraine, men min far var en officer i den sovjetiske hær, og af den grund flyttede vi ofte. Jeg voksede op langt væk fra resten af ​​familien i Ukraine.
Malerinteressen begyndte allerede i min barndom, hvor jeg gik på kunstskole i nogle år.

Lige inden Sovjetunionen kollapsede, flyttede min familie til Lviv i Ukraine, som er Ukraines kulturelle hovedstad med mange kunstneriske miljøer og uddannelsesinstitutioner. Her uddannede jeg mig til industriel designer/tekniker og arbejdede mange år i tekstilindustrien, både i Danmark og Ukraine. Sideløbende tog jeg mange kunstkurser med både danske og russiske undervisere, hvor jeg lærte mange forskellige teknikker.

Hvert eneste maleri præsenterer en del af mit liv, alle mine oplevelser, al min viden og alle mine følelser. Min inspiration kommer fra de bevægelser og mønstre, jeg ser i menneskelige relationer, mellem mennesker og naturen.

Jeg tegner med frihånd, maler med pensel og med mine hænder. Jeg bruger akrylmaling, vandbaseret lak og andre medier og arbejder med forskellige teknikker. Men jeg er startet op med væsketeknologi, og min favorit er laserteknologi. De farveteknikker jeg bruger, udelukker mulighed for at kopiere mine værker, og det gør min malerier absolut unikke. Jeg maler altid på håndlavede lærreder af høj kvalitet, og af bæredygtige og miljøvenlige materialer.

Det er mig en glæde, at kunne præsentere mine malerier – mit liv, og jeg håber, at du kan fornemme, hvad jeg vil formidle gennem dem.

Location

Bigger Smaller

Aktivitets detaljer

Tversted Turistinformation & Feriepartner Tversted
Østervej 2, Tversted
9881 Bindslev
+45 98 93 12 93