Description

Tversted, Galleri Tornby

Alle interesserede inviteres til FERNISERING St. Bededag fredag den 27. april kl. 13.00, hvor vi præsenterer fed, spændende billedkunst med masser af former og udtryk.

Vi har to danske billedkunstnere på programmet, nemlig Birgitte Skallgaard, der har debut og et dejligt gensyn med Annemette Hoier Nielsen, der har udviklet sig ekstrem meget, siden vi for en del år præsenterede hendes naivistiske billeder. Nu maler hun virkelig fede, abstrakte malerier!

På ferniseringsdagen åbnes dørene allerede kl. 11.00 for de, der ikke kan vente til kl. 13.00, hvor Annemette Hoier Nielsen deltager.

Udstillingen kan ses kl. 11 – 16 på alle søndage og helligdage samt efter aftale frem til og med den 13. maj.

Mere info på www.galleritornby.dk  

Annemette Hoier Nielsen, billedkunstner, født i 1966.

Jeg er uddannet på Danmarks Designskole i Kolding. I dag har jeg mit eget atelier og lever af at male og undervise andre i maleri.

Jeg har modtaget undervisning af Vibeke Frost, Bjørn Ignatius Øckenholt, Jørgen Rosengård, Felix Pedersen, Adam Gabriel, Ken Denning og Jes Mogensen.

Min arbejdsproces starter oftest i en skitsebog, hvor jeg arbejder med min inspiration og videreudvikler på det, som kommer til mig i processen. Jeg bliver inspireret af levende væsner, hændelser og samtaler. Når jeg har mødt et menneske, lever det ofte videre - og udvikler sig - i min fantasi. På et tidspunkt vil det finde vej ud af fantasiens kringelkroge og igennem penslen ende tilbage i virkeligheden - nu som et maleri på et lærred eller som en collage.

Det er for mig en hel fantastisk følelse at starte på et ny maleri. Det er som at åbne en ny bog, slukke for alle tanker og springe ind i mit eget legende univers, hvor der er frirum til at eksperimentere uden at kende det endelige slutresultat.

Jeg finder stor tilfredsstillelse i at få lov at til at bruge min fantasi og med maling og pensel som skriveredskab at fortælle nye historier og sende dem ud i verden, hvor de lever videre og atter bliver til nye historier, alt efter hvad beskueren tilfører dem.

Jeg afholder male-og collage kurser samt udstiller i ind-og udland.

Udgivet 2 bøger, Work with transformation 1 og 2.

Birgitte Skallgaard, født i Aalborg i 1951

I dag bor og udøver jeg min kunst i Aarhus, og de seneste 10 år, har jeg arbejdet som billedkunstner på fuld tid.

Fra jeg var ganske lille var den bedste gave jeg kunne få- den store æske Filia farver. Det var en papæske hvor farverne lå linet op først den hvide så de lyse gule til de røde brune og i næste kolonne de græsgrønne, turkisgrønne over i blåt og til slut de grå og den sorte.

Den fascination oplever jeg stadig når jeg stiller mig v. lærredet og sætter farverne op på paletten- rundt i cirkel med den hvide først så den gule osv.

Jeg kridter først en løs skitse op med kul, så lægges farverne på- ofte i mange lag, hvor jeg arbejder i den våde farve under tørringen, jeg fremlægger figurer, som er dukket frem under arbejdet. De minder om os- travle er de. Nogle er i grupper, andre står udenfor- nogle danner par. Der er små historier i de enkelte felter men felterne og figurerne bevæger sig også over i andre felter og danner en overordnet fortælling.

Inspirationen kommer fra naturen. Når havet skyller tang i brune, grønne lime og cyklamen op på stranden- så tager jeg farverne med hjem i atelieret. Havet og himlens mange forskellige blå toner er også konstante i mine lærreder ligesom skyerne hen over havet, der nærmest får havet til at lyse nedefra. Og fuglene holder jeg meget af at se på. Hvor ubesværet de navigerer rundt på himlen mens de udnytter hver en opdrift i lange, frie svæv.

Også rejser inspirerer som at besøge indernes hellige by Varanasi, hvor de døde brændes på trapperne ned mod Ganges, mens folk bader og samler vand i hænderne, beder dagens første bønner mens vandet langsomt siver ud mellem fingrene og solen står op.Så lægger jeg i tankerne farver frem, de røde, orange lilla overfor en grøn.

Jeg forsøger at fastholde pludselige overraskelser som under i en gåtur i El Retiro parken i Madrid- under en masse blomstrende mandeltræer, der var en limegrøn uro over mit hoved. Det var limegrønne papegøjer som uroligt flaksede fra blomst til blomst efter nektar.

Det er også inspirerende at læse. Fx at genlæse historien om Noahs ark, som vi alle kender fra små men nu med det voksne perspektiv og sætte det overfor alle de spørgsmål historien satte i gang, som lille ” Hvordan kunne de efterlade mange af de mennesker de holdt af ? Sikke en rædsel. Og hvordan sikrede de sig at der nu også var en hun myg med- den kunne da blive borte under opstigningen til arken? Og som voksen ” tænk sig at begive sig på rejse under at kende destinationen eller vide hvornår man var hjemme” Og at skulle efterlade alt. Det er jo akkurat som vores alles livs rejse, som vi også må begive os ud på uden at kende indhold, hvad vi vil opleve undervejs og hvor vi vil lande. Det har jeg arbejdet med som en serie og et par enkelte større billeder.

Har også arbejdet med nogle af historierne af HC Andersen. Fx i ” Havfruen”- om den helt store, uselviske kærlighed- som tåler alt og udholder alt---- og som vi alle drømmer om. Om monstrene som lever i dybet-  havheksen især som kræver havfruens smukke stemme for at skaffe ben at gå på og fortællingen om en moder som mister sit barn og vil gå til dødens drivhuse for at få barnet med tilbage.

Alle handler de om temaer, som er bekendte for os alle og som jeg arbejder med på malerierne.

Location

Bigger Smaller

Aktivitets detaljer

Tversted Turistinformation & Feriepartner Tversted
Østervej 2, Tversted
9881 Bindslev
+45 98 93 12 93